Bewegende achtergrond met Microsoft Teams

Standaard ondersteund Microsoft Teams geen bewegende achtergronden. Dit terwijl zijn tegenhanger Google Meets dit wel ondersteund. Toch is er een workaround mogelijk om bewegende achtergronden te krijgen. Daarmee is het mogelijk om een gifje in te stellen als achtergrond.

Om te beginnen heb je het gifje nodig welke je als achtergrond wilt hebben. Dit gifje sla je op in de map C:\Users\[profiel]\AppData\Roaming\Microsoft\Teams\Backgrounds\Uploads. Hierbij zul je [profiel] moeten veranderen naar je eigen naam. Gemakkelijker is om via CTRL+R het venster uitvoeren te openen en daar %appdata%\Microsoft\Teams\Backgrounds\Uploads in te typen. Kies binnen de verkenner ervoor om Bestandsextensies weer te geven.

In de map plaats je vervolgens jouw gifje twee keer. Vervolgens pas je bij een exemplaar de extensie aan naar .png. Bij het tweede exemplaar pas je ook de extensie aan naar .png en zet je _thumb achter de naam.

Dat is alles. Nu is het mogelijk om deze achtergrond te selecteren als achtergrond. Met deze methode is het mogelijk om meerdere achtergronden toe te voegen.

Plaats een reactie