Mail via Powershell en Outlook

Je bent bezig om een Powershell script te schrijven die data vanuit verschillende bronnen verwerkt en vervolgens wil je dat de output wordt gemaild naar jezelf of andere (meerdere) personen. Je kunt hiervoor gebruik maken van de SMTP functie in Powershell, maar je kunt ook rechtstreeks verzenden met Outlook. Hiervoor heb je enkel Outlook nodig met een geconfigureerd account.

$Outlook = New-Object -ComObject Outlook.Application
$Mail = $Outlook.CreateItem(0)
#$Mail.SentOnBehalfOfName = "Mailbox"
$Mail.To = "mail@marcobatist.nl"
$Mail.Subject = "Onderwerp"
$Mail.HTMLBody ="Bericht in HTML"
$Mail.Send()

Wanneer je de code hierboven gebruikt in je Powershell script kun je het bericht versturen. Let daarbij op de afzender het default account van Outlook is. Vergeet de volgende variabelen niet aan te passen

$Mail.To voor de ontvanger
$Mail.Subject voor het onderwerp
$Mail.HTMLBody voor het bericht

Je kunt er zelfs voor kiezen om de mail namens een andere mailbox te versturen. In dat geval dien je bij de regel #$Mail.Sent het commentaarteken (#) weg te halen en hier de naam van de mailbox in te voeren.

Plaats een reactie