Windows 10 downloaden

Soms is het nodig om Windows 10 opnieuw te installeren. Dat kan zijn omdat je eigen pc toe is aan een schone installatie of omdat je een nieuw werkstation heb ontvangen die je moet voorzien van Windows. Gelukkig heeft Microsoft het gemakkelijk gemaakt om Windows 10 te downloaden en op een USB stick te zetten. Hiervoor is een USB stick van minimaal 8GB nodig.

Om te beginnen dien je het hulpprogramma te downloaden. Dat kan via deze link. Na het downloaden heb je de mogelijkheid om het programma te openen. Na het openen zal deze wat informatie verzamelen en vervolgens de setup starten.

Als eerste dien je de voorwaarden te lezen en te accepteren. Druk op “Akkoord” om door te gaan. Hierna bereid de setup nog wat zaken voor en presenteert deze wat vragen.

Vervolgens kies je welke actie je wilt uitvoeren. Voor het aanmaken van een nieuwe installatie kies je voor “Installatiemedia”.

Controleer hierna de instellingen die gekozen worden voor het downloaden van het installatiebestand. Deze worden automatisch ingevuld aan de hand van jouw huidige Windows installatie.

Kies hieronder voor het medium “USB-flashstation”.

Als laatst dien je te selecteren op welke USB station je de installatie wilt zetten. Let erop, het gehele station wordt hiervoor gebruikt en van tevoren gewist.

Nadat deze afgerond is zal het bestand gedownload worden. Na het downloaden zal de installatie op de USB schijf gezet worden.

1 gedachte over “Windows 10 downloaden”

Plaats een reactie